پرش به محتوا
خانه » عمومی » صفحه‌ کلید فارسی

صفحه‌ کلید فارسی

  • از

صفحه‌ کلید فارسی

امروزه به علت افزایش تعداد دانشگاه‌ها و متعاقب آن، استید و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، مقالات زیادی برای ارسال به کنفرانس‌ها و ژورنا‌های داخلی ، نوشته  می‌شود. این کنفرانس‌ها و نشریات داخلی، اغلبا به پژوهشگران (مخصوصا در حوزه‌های علوم انسانی و هنر) اجازه می‌دهند، با زبان فارسی به چاپ و انتشار مقالات بپردازند.

خیلی از مقالاتی که با زبان فارسی  که قصد انتشار در ژورنال‌های علمی و تخصصی دارند، به علت غلط‌های املایی و ویرایشی رد می‌شوند.

صفحه‌ کلید فارسی
صفحه‌ کلید فارسی

این غلط‌ها ، ربطی به محتوای علمی و پژوهشی آن ندارند. اما باعث می‌شوند که خواننده متوجه شود ، نویسنده مقاله،  اطلاعات کمی در مورد ساختار دستوری و یا ویرایش کلمات  و جملات  و حتی کار با صفحه‌ کلید فارسی ، دارد. مثلاً یکی از مهم‌ترین مسائل در نوشتن یک مقاله، رعایت کردن نیم‌فاصله است. نیم‌فاصله معمولاً بین پیشوند ها، پسوند، میان وندها و هر آنچیزی است که عامل پیوند کلمات و  وندها می‌شود، کاربرد دارد. همه کلماتی که پیشوند “می” دارند باید بین “می” و ادامه فعل، نیم‌فاصله باشد.

استفاده از پسوند ها

برای پسوند “ها” هم به همین شکل است. البته در نوشتن نامه‌ها و مقالات رسمی ، انجام دادن این قبیل مسائل ویرایشی و نگارشی بسیار مهم است. اما در نوشتن دیگر متون، می‌توان از آن‌ها صرف نظر کرد. اما پیشنهادی که شاید بتواند این قبیل مشکلات را به راحتی حل کند، استفاده از نرم‌افزارها و افزونه‌هایی  است که غلط‌ها را شناسایی و تصحیح می‌کند  و کار با صفحه‌ کلید فارسی را راحت تر می‌کند. مانند افزونه “ویراستار” که بر روی microrsoft word  نصب می‌شود و به راحتی به تصحیح غلط‌های متن با توجه به مصوبات فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌پردازد.

صفحه‌ کلید فارسی
صفحه‌ کلید فارسی

در اینجا  و برای استفاده از صفحه‌ کلید فارسی، باید به این نکته توجه کنید که زبان سیستم‌عامل خود را به روی زبان فارسی تنظیم کرده باشید. این کار به راحتی و با فشردن دکمه کنار ساعت، در گوشه پایین سمت چپ desktop  انجام می‌شود.  در تمام صفحه‌ کلیدها، استفاده از این فنون، یکسان است. شاید بعضی از صفحه‌ کلیدها تغییرات کوچکی داشته باشند، اما معمولاً همه به یک صورت هستند. مثلاً همین نیم‌فاصله که  در بالا توضیح دادیم،  با فشردن همزمان “ctrl+shift+2” اتفاق می افتد.

کاما

کاما هم از مهم‌ترین قسمت های ویرایش یک متن است. همزمان “shift+t” را فشار دهید تا کاما  ظاهر شود. همزه  برای نوشتن کلمه ای مانند “جزء” از فشار دادن همزمان ” shift+<” ظاهر می‌شود. برای کلماتی مانند “تأکید”، می‌توان همزمان “shift+n”را فشار داد. برای واژه‌ای مانند “مسؤولیت” از “shift+v” و برای  استفاده از حرف “ژ”، “shift+c” را فشار دهید. همان طور که در بالا اشاره کردیم، شاید بعضی از این دستورات در صفحه‌ کلیدهای مختلف  باهم فرق داشته باشند.

مثلاً “پ” در بعضی از صفحه‌ کلیدها “\” و در بعضی دیگر، کلید” M” است.  دیگر فنون که در صفحه‌کلید فارسی وجود دارد را در مقاله‌ای مفصل و جداگانه ، توضیح خواهیم داد. اما مهم‌ترین های آن‌ها ، همین نمونه‌هایی بود که در بالا اشاره شد. امیدوارم که این اطلاعات به شما کمک کند تا بتوانید به رعایت همه امور نگارشی و ویرایشی و دستوری، مقالات مناسبی را چه برای ژورنال‌های علمی و چه متون عمومی دیگر، ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید