post

گوگل اسکولار یا گوگل اسکالر چیست؟

گوگل اسکولار (GS) یا همان گوگل اسکالر یک موتور جستجوی آکادمیک رایگان است که ورژن آکادمیک گوگل را به محققان آموزش می دهد. تحقیق در مورد همه اطلاعات ایندکس شده یا ثبت شده در صفحات وب، از طریق گوگل اسکولار امکان پذیر بوده و روش تحقیق مناسبی را برای ناشران، و وبسایت های علمی و دانشگاهی فراهم می آورد.

در گوگل اسکولار معمولا زیر مجموعه کوچکی از تحقیقات گوگل، وجود دارد که همه این تحقیقات به صورت خودکار انجا مشده ولی بسیاری از آن ها نتایج تحقیقات را به گونه ای ارائه می دهد که شامل نتایج تحقیقاتی گوناگون دیگر شوند. به هرحال، گوگل، دقت کمتری در شمول نتایج تحقیقاتی داشته و پایگاه داده های آکادمیکی مثل Scopus یا Web of science را نیز پوشش می دهند. به هرحال، مهم است که به خاطر داشته باشیم این ارزیابی نتایج و اعتبار سنجی منابع و لینک ها، از طریق گوگل اسکولار به درستی انجام می گیرد.

گوگل اسکالر چیست

به صفحه گوگل اسکالر خوش آمدید. اگر شما وارد صفحه پروفایل گوگل اسکولار شده اید، با لیستی از مقالات مواجه می شوید که مطالعه آن ها به شما توصیه می شود.

چرا استفاده از گوگل اسکولار برای تحقیقات علمی بهتر از گوگل معمولی است؟

همه ما برای تحقیقات اینترنتی روزانه خود از گوگل استفاده می کنیم. پس استفاده از گوگل اسکولار چه ضرورتی می تواند داشته باشد؟

یک مزیت استفاده از گوگل اسکولار این است که محقق را با تعارضات و تشابهات موجود در موتور جستجوی گوگل مواجه می کند. و این امر باعث کاهش منحنی یادگیری یافته های تحقیقاتی و اطلاعاتی اسکولار می شود. تعدادی از تفاوت های قابل توجه گوگل اسکولار با گوگل معمولی در ذیل آورده شده است:

  • امکان گزینه کپی کردن فرمت های مختلف نگارشی در روش های متفاوت مثل MLA, APA
  • امکان استخراج داده های کتاب شناسی (Bibtex, RIS) برای استفاده در نرم افز ار مدیریت مرجع
  • امکان لینک دهی به چیزی که در جستجوی آن هستید در روش های تحقیقاتی دیگر و کارهای لیست شده
  • امکان لینک دهی آسان و یافتن متن کامل مقالات با ورژن های مختلف

البته نکته جالب توجه این جا است که تحقیق در گوگل اسکولار، رایگان بوده و بسیاری از محتواها نیز به صورت رایگان قابل دسترسی نیست . ولی گوگل، بهترین کپی ها را بریا یافتن مقالات محدود در اختیار عوم قرار دارد و اغلب این محتوا شامل پیش نویس های اولیه ( پیش از چاپ) می شوند. اگر شما یک موسسه تحقیقاتی یا آکادمیک باشید، می توانید کتابخانه یا مرجعی ترتیب دهید که به صورت برجسته به مباحث موجود بپردازد و مقالات شما را سازماندهی کند.

صفحه نتایج تحقیقات گوگل اسکولار

تحقیقات در گوگل اسکولار، به عنوان یک روش تحقیقاتی بسیار ساده در گوگل شناخته شده و بهترین روش برای پرش به اطلاعات معتبر و مقالات موجود است.

چطور مقاله پیدا کنم

نتایج تحقیقات گوگل اسکولار با استفاده از کلمات کلیدی ماشین و یادگیری .”machine” and “learning

این نتایج و روش های تحقیقاتی به هرحال، متفاوت بوده و شایان ذکر است که با بخش های متفاوتی از اطلاعات نشان داده شده، تشابه دارند. در این جا ما به نتایجی مراجعه می کنیم که بر مبنای یادگیری ماشین انجام می گیرد.

دو خط اول: هسته اطلاعات کتابشناسی

دو خط اول نتایج تحقیقات گوگل اسکولار، نشان دهنده هسته اصلی اطلاعات کتاب شناسی است. عنوان، نویسندگان، نام ژورنال، سال چاپ.

کار با گوگل اسکولار

دو خط اول هر کدام ازن تایج، بیانگر عنوان سند است. ( یک مقاله، کتاب، فصل یا گزارش). دومین خط، بیانگر اطلاعات کتابشناسی در مورد سند است و به عبارت دیگر، نویسندگان، ژورنال یا کتاب و سال انتشار و ناشر در آن مشخص می شود. با کلیک روی لینک عنوان مرجع، می توان به صفحه ناشر دست یافت که در این بخش شما می توانید قادر به دستیابی به اطلاعات بیشتری در مورد سند شامل چکیده باشید می توانید اگر مقاله مناسب شما است، اقدام به دانلود نسخه پی دی اف آن نمایید.

گزینه دستیابی به متن کامل مقاله

برای اطلاعات بیشتر در مورد گوگل اسکولار، لینکی از متن کامل مقاله ( به صورت pdf یا html) ارائه می شود.

گوگل اسکولار کاربرد

در قسمت سمت راست مقاله ، گزینه های دیگری برای دانلود متن کامل مقاله، وجود دارد. در این مثال، گوگل، نسخه pdf را در اختیار کاربران قرار می دهد و میزبان آن سایت umich.edu است. شایان ذکر است که تضمینی وجود ندارد که ورژن این مقاله، آخرین ورژن منتشر شده در ژورنال باشد.

برای آگاهی از نحوه ترجمه فایل های پی دی اف این مطلب را بخوانید.

خط پایانی : نقل قول ها و دیگر لینک های مفید

بخش های دیگر به دستیابی به فرمت های نقل قول شده در فرمت های مشهور مثل APA,MLA,Chicago و غیره می پردازد و امکان دستیابی به مقالات مرتبط فراهم می شود.

google-scholar

پیش از این که شما به متن چکیده مقاله مراجعه کنید، شما می بایست تعدادی از لینک های مفید را بررسی کنید. تعدادی از مقالات در اول لیست، به صورت نقل قول آورده شده اند و نشان دهنده این است که مقالات دیگر، از این مرجع استفاده می کنند. ویژگی های مفید دیگر به گونه ای استکه به شما کمک می کند تا در راهکارهای متفاوتی از آن بهره برید. درا بتدا، راهکار خوبی ارائه می شود که تحقیقات اخیر را ردیابی کرده و به این مقاله ارجاع داده می شوند و دومین مورد، مربوط به محققان دیگر و نقل قول های حاصل در این سند است که اعتبار پذیری فوق العاده ای در آن موجود می باشد. ولی می بایست بدانیم که ویژگی بسیار مفیدی برای ما مطرح است که در بسیاری از راهکارها به ما کمک می کند. درا بتدا، راهکاری را مطرح می کنیم که تحقیقات اخیر را ردیابی نموده و مراجع این مقاله را بررسی می کنیم  و دومین مورد مربوط به این واقعیت است که محققان دیگر، در این سند نقل قول شده و اعتبار پذیری مقاله افزایش می یابد. بنابراین، یک مقاله منتشر شده در سال 2017، ممکن است تعدادی از نتایج گسترده را ارائه ندهند. این عملکرد، حداقل شش ماه برای بسیاری از مقالات منتشر شده به طول انجامیده و بنابراین احتی اگر یک مقاله، از یک منبع استفاده کند، نتایج اخیر این مقاله، هنوز به انتشار نرسیده است.

این لینک ورژن، ورژن های دیگر این مقاله یا پایگاه های داده را ارائه داده که در این جا بسیاری از مقالات، یافت نمی شوند و تعدادی از مقالات ، امکان دسترسی رایگان ندارند.

با کلیک روی گزینه نقل قول یا quotation، یک علامت یا پاپ اپ نشان داده می شود که معمولا با فرمت هایی مثل MLA,APA، شیکاگو و هاروارد و ونکوور ارائه شده و ممکن است یک کپی از این مقالات موجود بوده و در فرمت های مختلف الصاق شوند. به هرحال، شایان ذکرا ست که داده های گوگل اسکولار، گاهی اوقات کامل نبوده و بنابراین در اغلب مواقع، ایده خوبی برای بررسی این داده ها در این منبع می باشند و در ادامه به لینک عنوان در وبسایت ناشر ، مراجعه می کنیم. پاپ آپ نقل قول ، بیانگر لینک هایی است که برای استخراج داده های نقل قول شده به کار می رود و به عنوان BibTex یا RIS و فایل های به این شکل، نشان داده شده و هر کدام از مراجع اصلی وارد این بخش می شود.

گوگل اسکالر، به کاربران اجازه دستیابی به فرمت های مختلف مقاله و بازیابی این فرمت ها مثل APA,MLA، شیکاگو، هاروارد و ونکور را فراهم می کند.

راهکارهایی برای ارتقا ادبیات تحقیق

اگرچه گوگل اسکولار، هر کدام از روش های تحقیقاتی را محدود می کند ولی حداکثر 1000 نتیجه را به شما ارائه می دهد. هنوز، بسیاری از مقالات، مورد بازیابی و بررسی مطالعه محققان قرار نگرفته است و شما نیاز دارید تا راهکار موثری ارائه دهید که بتوانید به مقالات مرتبط نیز دسترسی داشته باشید. ما لیستی از این راهکارها را با هم ارائه می دهیم که این راهکارها به شما کمک می کند تا زمان خود را مدیریت کرده و به صورت موثر تر به مقالات مختلف دستیابی داشته باشید.

  • تحقیق در گوگل اسکولار، چندان حساس نیست. به این معنا که تحقیقات برای یادگیری ماشین باعث می شود تا همان نتایج به عنوان یک تحقیق برای یادگیری ماشین به شما ارائه شود.
  • به جای نوشتن جمله کامل، از کلید واژه ها استفاده کنید. می توان گفت که موضوع تحقیقاتی شما، در مورد اتومبیل های خودران است. برای یک تحقیق گوگل عادی، می توانیم این جمله را بنویسیم: حالت کنونی فناوری به کاررفته برای اتومبیل های خود ران چیست؟ در گوگل اسکولار، شما می توانید نتایج ایده آل کمتری برای این جمله بیابید. راهکار این است که لیستی از کلمات کلیدی تهیه کنید و تحقیقات خود را براساس آن بر مبنای اتومبیل های خودران، وسایل نقلیه خودکار یا اتومبیل های بدون راننده به کار برید. گوگل اسکولار، شما را ارزیابی می کند. اگر شما شروع به تایپ کردن در فیلد جستجو کنید، می توانید پرسش های مرتبط پیشنهادی را در اسکولار ببینید.
  • از نقل قول ها برای تحقیق و تطابق دقیق استفاده کنید. اگر شما بندهای تحقیقاتی را در نقل قول های خود به کار ببرید می توانید روش های تحقیقاتی دقیقی را در این عنوان جستو کنید و بدنه تحقیق شما و سند اصلی شما قابل رویت خواهد بود. بدون نقل قول، گوگل اسکولار هر کدام از کلمات را به صورت جداگانه نشان می دهد. به این معنا که اگر شما در بخش های ملی یا national تحقیق کنید، این کلمه ضرورتا با کلمات دیگر ظاهر نمی شود. کلمات گروه بندی شده و بندهای دقیق آن می بایست در روش های نقل قول متفاوت، نشان داده شوند.
  • اضافه کردن سال تحقیق انجام شده برای دستیابی به مقالات منتشر شده در سال خاص انتشار. یک تحقیق در مورد اتومبیل های خودران، در سال 2015 انجام شد و مقالات یا کتاب هایی که در سال 2015 چاپ شده بود، به این مقاله ارجاع داده شد.
  • استفاده از کنترل های ساید بار برای تنظیم نتایج تحقیقاتی شما. با استفاده از گزینه های پیشنهادی در بخش سمت چپ، شما می توانید روش های تحقیقاتی بهتری را ارائه دهید که محدودیت در تحقیقات و مقالات ندارد و حق انتشار مقالات محفوظ بوده و شما می توانید نتایج را براساس تاریخ تحقیق یا ارتباط با مقالات دیگر، به خوبی سازمان دهی نمایید.
  • استفاده از عملگرهای بولی برای کنترل هرچه بهتر روش های تحقیقات. تحقیقات به خودی خود، حساس نیستند. به هرحال، تعدادی از عملگرهای بولی وجود دارند که شما با استفاده از این عملگر ها می توانید از کنترل تحقیقات استفاده کنید و این روش ها می بایست به صورت کامل مورد پژوهش قرار گیرند.
  • AND. عمللگر بولی AND یا و ، دو کلمه یا عبارت را به هم مرتبط می کند و تا جایی که تحقیقات در مورد این دو کلمه یا عبارت انجام شده است را در نتایج تحقیق به شما نشان می دهد.
  • NOT این تحقیق، در مقابل یک واژه یا عبارت بیان می گردد که هر نتیجه ای را نشان دهد که این واژه یا عبارت در آن وجود نداشته باشد.
  • OR (یا) نتایجی را نشان می دهد که از نظر شما اهمیت یکسانی بین دو کلمه یا عبارت وجود دارد و نتایج هردو کلمه یا عبارت که با یا جدا شده اند را به صورت مساوی و با اهمیت یکسان به شما نشان می دهد.

در صورتی که شما بیش از حد غرق در گزینه های مختلف تحقیق شوید، ما برخی از مثال های زیر را به شما ارائه می دهیم.

چه زمانی از چه چیز استفاده کنیم و چه کار انجام خوهیم داد؟

مفهوم چند کلمه ای مثل  نام داروهای مختلف، بهترین روش های تحقیقاتی است که با یک بند دقیق، تطابق دارد. در غیر این صورت، گوگل اسکولار نتایج معتبر را به شما نشان می دهد که شامل نام داروهای مختلف مورد نظر شما می باشد.

اگر شما در جستجوی یک مقاله خاص هستید و عنوان مقاله خود را می دانید، بهتر است که جملات کلیدی را برای یک نتیجه دقیق و صحیح، وارد گوگل اسکولار کنید.

یک روش تحقیقاتی معتبر برای نویسندگان ، توسط جین گودال بیان گردید که البته محدودیت ها و سخت گیری های کمتری در آن ها مشاهده می شود.

تنها تعدادی از نتایج تحقیقاتی بیان می شود که به شما نشان می دهد که در مورد اتومبیل های خودران و وسایل نقلیه خودکار، چه تحقیقاتی انجام شده است.

نتایج تحقیقاتی محدود در مورد دایناسورها، مقالاتی به شما ارائه می دهد که تا سال 2014 منتشر شده اند. 

مثال

جست و جو در مورد تحقیقات رایج

قانون کلنو

روانشناسی اجتماعی در مورد کلنی زنبور عسل

نویسنده جین گودال

وسایل نقلیه خودکار و اتومبیل خودران

دایناسور 2014

واسط پیشرفته تحقیقات

شما می توانید به اطلاعات گسترده ای در مورد موضوع تحقیقاتی خود دست یابید و از ویژگی های تحقیقاتی پیشرفته در این زمینه استفاده می کنید.

اگر شما در مرحله تحقیقات پیشرفته قرار دارید، می توایند روش تحقیقات پیشرفته را محدود به اطلاعاتی کنید که اکنون می توانید به دست آورید. ولی اگر شما نتایجی مشابه با مقالات و نتایج بازیابی شده دیده اید، می توانید ابزارهای تحقیقاتی پیشرفته ای را به کار ببرید که با استفاده از این روش ها تحقیقات دیگری نیز انجام شده و به شما کمک می شود تا به نتایج مرتبط دست یابید. این ویژگی با کلیک روی یک منو مثل منو همبرگر، به دست می آید که در بخش بالا سمت چپ قرار گرفته و می توانید تحقیقات پیشرفته تری نیز روی این منو تحقیقاتی انجام دهید.

این زمینه های تحقیقاتی، کاملا به صورت خود توضیح دهنده هستند. این روش های تحقیقاتی یپشرفته، برای شما رتسیم شده و به عنوان مثال، نتایج در مقالات یا عناوین کتاب های منتشر شده بین سال 1990 و 2000 به دست آمده که کلماتی مثل دایناسور، فسیل و دیو وشیطان، در آن ها ظاهر شده ولی شامل کلماتی مثل ایالات متحده امریکا در متن یا عنوان نمی شوند و نتایج تحقیقاتی به این صورت نشان داده می شوند.

اولویت ها و گزینه های تحقیقاتی سفارشی سازی شده

با در نظر گرفتن تنظیمات گوگل اسکالر، به این نتیجه می رسیم که دستیابی به نتایج مطلوب برای ارائه روش های سفارشی سازی شده ، پیشنهاد نمی شود و می توان به قابلیت دستیابی به مباحث ادغامی در کتابخانه ها در عملکرد گوگل اسکولار نیز اشاره نمود. منو تنظیمات، به همان صورت است که در منو همبرگر قابل دید بوده و در بخش بالا و سمت چپ صفحه گوگل اسکولار قابل دید است.

تنظیمات را می توان در پنج بخش، تقسیم بندی نمود.

  • نتایج تحقیق. این بخش رایج ترین روش های کنترلی را دارد شامل :
  • مجموعه ای از تحقیقات. طبق پیش فرض گوگل اسکولار و روش ها و مقالات تحقیقاتی انجام شده و حق امتیاز گرفته، می توان پیش نویس را به گونه ای نشان داد که در این جا تغییر داده شده و در این شرایط شما ممکن است به حق امتیازها علاقه نداشته باشید و یا این که بخواهید اغلب تحقیقات خود را به صورت دیگری انجام دهید.
  • مدیریت کتابشناسی. اگر شما از یک روش تحقیقاتی آکادمیکی برای مدیریت تحقیقات خود استفاده می کنید ( روشی مثل Paperpile) می توانید که موضوعات و داده ها و مقالات مرتبط را از طریق مدیریت کتابشناسی، به بخش های دیگر انتقال دهید. گزینه های موجود از جمله Bib Tex ( برای ویراستاران لاتکس) EndNot ( برای EndNote)، RefMan ( برای RefMan,Zotero, Mendely و یا موارد دیگر) و RefWorks از این دسته هستند.
  • زبان ها. اگر شما بخواهید نتایج تحقیقاتی را تنها در مقالات مکتوب و تنها در زیرمجموعه های زبانی خاص ارائه دهید، می توانید آن ها را در این جا تعریف کنید.
  • لینک های کتابخانه. همان طور که گفته شد، گوگل اسکولار به شما اجازه می دهد تا متون کامل مقالات را به خوبی به شما نشان دهد ( تا جایی که در دسترس است ) تحقیق در مورد این بخش به شما اجازه می دهد تا به لینک های مرتبط دستیابی داشته باشید و نتایج تحقیقات خود را گسترش دهید.
  • دکمه اسکولار. دکمه اسکولار، یک افزونه در کروم است که به شما اجازه تحقیق در جعبه ابزار یا نوار وظیفه گوگل اسکولار را می دهد و شما می توانید موضوع تحقیقاتی گوگل اسکولار خود را از هر وبسایت به دست آورید. علاوه براین، اگر شما متنی را روی صفحه انتخاب کنید و پس از آن روی دکمه اسکولار کلیک کنید می توانید نتایج تحقیق کلماتی که کلیک کرده اید را مشاهده نمایید.

استفاده از ویژگی کتابخانه من برای مقالات نشان گذاری شده ای که می خواهید بعدا بخوانید.

زمانی که وارد صفحه کاربری خود شدید، گوگل اسکولار، برخی از ابزارهای ساده را برای ردیابی یا سازمان دهی مقالات شما، پیشنهاد می دهد. این ابزارها در صورتی برای شما مفید هستند که شما از مدیریت کامل مراجع آکادمیک، استفاده نکنید.

همه نتایج تحقیقاتی، دکمه save را در انتهای لینک ها و ردیف ها دارند و بنابراین می توانید آن ها را به لیست کتابخانه، وارد کنید.

این کار به شما کمک می کند تا ساختار را ارتقا بخشید و می توانید برچسب هایی را ایجاد کنید که متصل به کتابخانه شما می شود. این برچسب ها به گونه ای هستند که در انتهای مقاله و عناوین قرار می گیرند. به عنوان مثال، مقالات تحت عنوان برچسب RNA مشخص می شوند.

یک کتابخانه در گوگل اسکولار با برچسب RNA

در میان کتابخانه گوگل اسکولار شما، شما می توانید داده های متا با عناوین مشخص شده را ویرایش کنید. این کار در صورت ضرورت به شما کمک می کند تا داده های گوگل اسکولار را به صورت صحیحی مشخص نمایید.

چشم انداز و محدودیت های گوگل اسکولار

مبحث .و بیانیه مشخصی در مورد شاخص های جست و جوی اسکولار وجود ندارد ولی تخمین ها و براوردهای غیر عادی در محدوده 160 میلیونی قرار می گیرند و فرض بر این است که چند میلیون مقاله در هر سال به این تعداد اضافه شوند. همچنان گوگل اسکولار، همه مراجع را بازگشت نمی دهد و ممکن است شما تحقیقات و کاتالوگ کتابخانه ای و محلی را به خوبی نشان دهید. به عنوان مثال، یک پایگاه داده کتابخانه، پادکست ها، ویدیوها، مقاله ها، مجموعه های آماری و خاص را نیز ارجاع می دهند. در این شرایط، گوگل اسکولار تنها انواع خاص مربوط به خود را خواهند داشت.

  • مقالات ژورنال. مقالات منتشر شده ژورنال. مجموعه ای از مقالات که از ژورنال های دیگر ارائه می شوند. ژورنال های مشخص و آرشیو های پیش از چاپ، در این بخش مورد بحث است.
  • کتاب ها . ارتباط با ورژن محدود شده گوگل برحسب متن ( در صورت امکان)
  • فصل های کتاب ها. فصل هایی از یک کتاب گاهی اوقات به صورت الکترونیکی در دسترس هستند.
  • کتاب های مروری. کتاب های مروری در این بخش مطرح بوده ولی مروری از این مطالب با نتایج تحقیق ، همخوانی دارند.
  • اقدامات مربوط به کنفرانس. مقالات نوشته شده به عنوان بخشی از کنفرانس مطرح بوده و بخش مهمی از کنفرانس را شامل می شوند.
  • گزینه های مختلف دیگر
  • حق امتیازها. گوگل اسکولار تنها تحقیقات و حق امتیازها را در نظر می گیرند که در این شرایط، گزینه انتخابی در تنظیمات تحقیقات توصیف شده در فوق بیان می شوند.

اطلاعات در گوگل اسکولار، به صورت حرفه ای طبقه بندی نشده اند. کیفیت داده های متا، وابستگی فوق العاده به منبع گوگل اسکولار دارد تا اطلاعات را به خوبی ارائه نماید. این کار، فرایند بسیار متفاوتی نسبت به چگونگی اطلاعات جمع آوری شده و گسترش فرایندهای اسکولار و علمی مثل Scoupus  یا web of science دارند.

تاریخچه مختصری از گوگل اسکولار

بنیان گذار اصلی گوگل اسکولار، Anurag Acharya بود که روی تیم گوگل اسکولار کار می کرد و تاریخچه گوگل اسکولار به سال 2004 برمیگردد. با بررسی روی مقالات موجود می توان ماجرای کلی پس زمینه ساخت گوگل اسکولار را به دست آورد. در این جا، خط زمانی خلاصه ای در مورد به روز رسانی های گوگل اسکولار آورده شده است.

  • ژانوبه 2010: هشدارهای گوگل اسکولار ارسال شد.
  • نوامبر 2012. نقل قول های گوگل اسکولار ارسال شد.
  • آوریل 2012: گوگل اسکولار ( مقیاس های مشخص شده برای اولین زمان)
  • می 2012: نسخه کاملی از تداخلات گوگل اسکولار
  • اکتبر 2012: ویژگی های معرفی شده کامل و مجاز برای مشخصات MLA,APA یا شیکاگو در یک مقاله.
  • نوامبر 2013. کتابخانه گوگل اسکولار کاربران را مجاز دانست که مقالات یافت شده در گوگل اسکولار را در کتابخانه شخصی خود ذخیره کنند .
  • ژانویه 2016: پیشنهادات پرسش و جو نشان می دهد که تا چه خد کاربران عملکرد عادی تحقیق در گوگل را می شناسند واین عملکرد عادی تا چه میزان در گوگل اسکولار نقش دارد.
  • آگوست 2016. قابلیت افزودن برچسب ها به مقاله و ذخیره آن در نسخه کاربری کتابخانه گوگل اسکولار.
  • سپتامبر 2017. طراحی مجدد صفحه نتایج گوگل اسکولار
  • مارس 2018. ارتقا تجربیات برای تلفن های همراه
  • آگوست 2018 : معیارهای اسکولار 2018 مشخص گردیدند.

اگر شما نیاز به نگاه عمیق تری به این موضوع دارید به وبلاگ گوگل اسکولار سری بزنید.

جایگزین گوگل اسکولار

گوگل اسکولار، قابل استفاده ترین موتور جستجو در زمینه تحقیقات آکادمیک است ولی تنها این ابزار وجود ندارد. نرم افزار مایکروسافت آکادمیک نیز نرم افزاری است که برای راسال اطلاعات و مقالات در سال 2015 به کار برده شد و رقابت تنگاتنگی با گوگل اسکولار دارد. جدیدترین نوع این بلوک مربوط به حالت معناشناسی اسکولار بوده که برای هوش مصنوعی به کار برده می شود. این موارد شامل 40 میلیون مقاله در زمینه علوم کامپیوتر است.

ویرایش گوگل اسکولار در برخی کشورها

 

scholar.google.de: Auf den Schultern von Riesen

پرسش های معمول در مورد گوگل اسکولار

آیا گوگل اسکولار را می توان به عنوان یک مرجع کتابشناسی ذکر کرد؟

خیر . گوگل اسکولار، یک موتور جستجوی کتابشناسی است که طبق پایگاه کتابشناسی کار می کند. به منظور کیفیت سنجی پایگاه داده گوگل اسکولار، نیاز داریم تا شناساننده ای بسیار ثابتی را در نظر بگیریم و اطمینان حاصل کنیم که هیچ مقاله ای برای تحقیق ما از قلم نیفتاده اند.

آیا گوگل اسکولار، یک منبع علمی است؟

نه، گوگل اسکولار، یک موتور جستجوی علمی و آکادمیک است ولی مستندات موجود در گوگل اسکولار، از جمله منابع علمی است.

آیا گوگل اسکولار، تنها از منابع از پیش تعیین شده تشکیل شده است؟

خیر گوگل اسکولار به جمع آوری مقالات تحقیقاتی از همه سطح وب پرداخته و شامل مقالات خاکستری و مقالات منتشر نشده و گزارشات دیگر نیز می شود.

آیا برای استفاده از گوگل اسکولار، نیاز به پرداخت هزینه است؟

گوگل اسکولار، محتوای متن کامل را ارائه نمی دهد بلکه لینک هایی را نشان می دهد که آن لینک ها، کاربر را به متن کامل مقاله منتشر شده، ارجاع می دهد. در برخی موارد، دسترسی باز بوده و در برخی موارد نیاز به پرداخت هزینه است. به هرحال، گوگل اسکولار در تلاش است تا لینک ها را به صورت آزادانه نشان دهد و ورزن های مقالات نیز تا حد ممکن گسترش یابد.

آسان ترین راهکار برای دستیابی به گوگل اسکولار چیست؟

آسان ترین راهکار برای دستیابی به گوگل اسکولار ، استفاده از دکمه گوگل اسکولار است. در مرور گر می توان به سادگی از هر صفحه وب، به گوگل اسکولار دست یابید. شما می توانید آن را از فروشگاه وب کروم، نصب نمایید.

شرکت گوگل با ارائه ابزارهای بسیار کاربردی تلاش می کند تا تمام نیازهای مخاطبان خود را برطرف کند. ابزارهایی مانند map, Google, Google image Google Drive, Google hangouts,,Google translate و … از جمله این ابزارها هستند.

یکی از این ابزارها که برای محققان و پژوهشگران بسیار مهم است، گوگل اسکولار (Google Scholar) است. شما با استفاده از این ابزار، می توانید در منابع علمی بسیار زیادی که که در آن بارگزاری شده است، مطالب مورد نظر خود را جستجو کنید. مقالات محققان و اساتید دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و ژورنال های دانشگاهی و علمی معتبر، در این ابزار قابل دسترسی است.

دلیل چاپ مقالات

عموما دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی برای پایان نامه و یا پروپوزال خود و همچنین داشتن رزومه قوی، نیاز به چاپ مقالات دارند. آنها برای افزایش دانش خود در این زمینه، نیاز به مطالعه مقالات مختلف برای پیدا کردن ایده و یا بهبود روش های فعلی دارند.

در اغلب موارد، ژورنالها برای در اختیار دادان مقالات، هزینه هایی را از کاربر می خواهند. البته چکیده مقاله را معمولا به صورت عمومی منتشر می کنند. ولی قیمت های بسیار بالایی برای خرید و یا دانلود مقالات ارائه میشود که از عهده داشنجویان خارج است.

اساتید هم برای ارتقا مرتبه علمی، مکررا باید در ژورنالها، مقالاتی را به چاپ برسانند. همه اینها باعث میشود که ابزاری مانند گوگل اسکولار (که به صورت رایگان و جامع) مقالات را در اختیار محققین قرار می دهد، ابزار محبووبی در بین آنها باشد. گوگل اسکولار با استفاده از شاخص های خود، مقالات را رتبه بندی کرده و به مخاطبان کمک میکند بر اساس سال چاپ مقاله، نویسندگان، تعداد ارجاعات و …، مناسب ترین مقاله را با کلید واژه مد نظر خود، جستجو کنند.

تمام مقالات و منابع علمی در گوگل اسکولار

واضح است که این معیار تا چه میزان به محققین کمک می کند تا جدیدترین مقالات را در اختیار داشته باشند. تقریبا می توان گفت تمام مقالات و منابع علمی در گوگل اسکولار وجود دارد. متن کامل اکثر مقالات قابل دسترسی است (مگر آن که ژورنال و یا نویسنده، محدودیتی در این رابطه اعمال کرده باشد). همانطور که در بالا اشاره شد، یکی از معیارها و شاخص های گوگل اسکولار، ارجاعات است.

اگر مقاله ای دارای میزان ارجاعات بسیاری باشد، نشان دهنده اعتبار آن است. خود گوگل اسکولار میزان ارجاعات را به نویسنده خبر می دهد. مقاله ای که دارای ارجاعات بسیار زیادی است، قاعدتا بیشتر به محققان کمک می کند. مرتبط کردن مقالاتی که با هم دارای اشتراک موضوع هستند، از دیگر مزایای گوگل اسکولار به شمار می آید.

با استفاده از این قابیلت، می توان موضوعات میان رشته ای و ایده های جدید را مورد بحث قرار داد. قابلیت دیگر گوگل اسکولار، همکاری با کتابخانه های معتبر جهان است. شما می توانید با جستجوی پیشرفته در این ابزار کاربردی گوگل، و انتخاب یک دانشگاه (مثلا دانشگاه آلبرتا)، به سایت کتابخانه مرکزی این دانشگاه متصل شده و آن دسته از مقالات و کتابهایی که امکان دریافت کامل دارند را، دانلود کنید.

قابیلتی که اگر مستقیما به سایت دانشگاه واد شوید، شاید با محدودیت هایی همراه باشد. با این اوصاف، گوگل اسکولار را می توان  بهترین منبع دریافت مقالات و کتابهای علمی و پژوهشی، نام نهاد .

نکات مهم این مقاله

دانشجویان برای افزایش دانش خود نیاز به مطالعه مقالات دارند

با گوگل اسکولار میتوان مقالات را جستجو کرد

اساتید هم برای ارتقا مرتبه علمی، مکررا باید در ژورنالها، مقالاتی را به چاپ برسانند

 

مقالات مرتبط با این موضوع

  1. نگارش مقاله isi
  2. هزینه انتشار مقاله در ژورنالها
  3. اهمیت حضور در کنفرانس های بین المللی برای پذیرش تحصیلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *