post

امروزه مقالات بسیار زیادی در خصوص ویروس کرونا در سطح فضای جهانی وب و همین طور دنیای مجازی منتشر می گردد که صحت و سقم تایید شده ای ندارند.

هرکسی با هر سطح از دانش و اطلاعاتی ، شروع به تجویز داروهایی اعم از داروهای گیاهی، طب سنتی و یا داروهای شیمیایی می کند، بدون این که هیچ دانش زمینه ای در خصوص پزشکی یا ویروس شناسی داشته و یا حتی اندکی در این زمینه مطالعه داشته باشد. بنابراین ضروری است که شما به عنوان مخاطبین ، به هر مقاله و یا هر پستی در فضای مجازی اعتنا نکنید.

انتخاب خبرگذاری های رسمی برای پیگیری اخبار کرونا

پیشنهاد ما به همه افراد این است که تعداد صفحات مجازی دنبال شده و یا سایت های خبرگذاری را گزیده چینی نموده و تنها چند سایت یا صفحه مجازی برگزیده را دنبال نمایند.

مقالاتی که در هر زمینه به ویژه مسائل مربوط به پزشکی و به صورت برجسته بیماری کووید 19 ، منتشر می شوند می بایست از سایت های معتبر جهانی نظیر سازمان جهانی بهداشت ترجمه شده باشند تا شما بتوانید به این مقالات استناد نمایید.

نقش مترجمان در به روز رسانی اطلاعات شما در زمینه چگونگی گسترش و روند بهبودی و درمان و یا مراقبت های پیشگیرانه از بیماری کووید 19، نقش بسیار منحصر به فردی است. بنابراین مترجمان در ارتقاء دانش و اطلاعات کاربران اینترنت، می بایست به صورت بسیار موثر عمل نمایند و در تلاش باشند تا رعایت امانت را بیش از پیش، در صدر کارهای خود قرار دهند و با امانت حداکثری مطالب را از سایت های معتبر جهانی، به اطلاع مخاطبین اینترنتی برسانند.

coronavirusکوید19

نقش مترجمان در به روز رسانی اطلاعات کرونا

بسیاری از سایت ها وجود دارند که اخبار را از مقالات تازه منتشر شده به اطلاع شما می رسانند و این کار از طریق مترجمان کارآزموده و زبده انجام شده و تنها هدف این سایت ها، ارتقاء و به روز رسانی دانش شما در زمینه مراقبت های درمانی و مراقبت های پیشگیرانه در خصوص ویروس کرونا است.

یکی از مسائل بسیار مهم و چالش برانگیزی که برای هرکدام از مخاطبان سطح اینترنت ، مطرح گردیده و هر روز با انبوهی از اطلاعات درست و غلط از سمت شبکه های اجتماعی و فضای مجازی روبه رو می شوند، بحت درمان و کشف دارو یا واکسن بیماری کووید 19 است که اکیدا به تمامی مخاطبان فضای مجازی توصیه می شود لااقل در این یک مورد خاص، به هر سایت یا صفحه مجازی اعتماد نکنند زیرا ممکن است تکیه بر مطالب درج شده در این صفحات و عمل کردن به توصیه های مربوطه، عواقب بسیار غیر قابل جبرانی در پی داشته باشد و نه تنها این توصیه ها تاثیری در روند بهبود، درمان یا پیشگیری بیماری کووید 19 ندارد ، بلکه ممکن است فرد به موازات رعایت این توصیه های غیر متخصصانه، با مشکلات و معضلات جدید زمینه ای در خصوص سلامت خود نیز مواجه گردد. ( به عنوان مثال، مصرف بسیاری از داروهای توصیه شده ممکن است به کبد و کلیه افراد آسیب بزند و هیچ تاثیری نیز بر بهبود بیماران مبتلا به کرونا یا پیشگیری از ابتلا نخواهد داشت. )

سایت livescience

طبق مقاله ای که در روز 7 آوریل در سایت livescience  منتشر گردید ، مطالعه کردیم که دنیا در پی یافتن راهکارهای هوشمندانه ای برای کاهش گسترش ویروس کرونای جدید است و تا کنون هیچ دارویی کشف نشده که تاثیر صد در صد و قطعی آن بر روند بهبودی ویروس، تضمین شده باشد.

در این مقاله ، خاطر نشان شده است که تا 6 آوریل، شاید بیش از 200 داروی بالینی یا واکسن برای ویروس کووید 19 پیشنهاد گردیده است که برخی از این داروها روی تعدادی از بیماران تاثیرات مثبتی داشته و تعدادی از بیماران نیز ، روند بهبودی را طی نکرده و متاسفانه فوت شده اند.

در حال حاضر از چه دارو هایی برای درمان کرونا استفاده میشود

داروهایی که برای درمان ویروس کرونای جدید پیشنهاد می شود، ترکیبی از روش های درمانی ویروس آنفولانزا، ویروس آبولا و مالاریا است که در چند دهه پیش کشف شده بودند.

 در این بخش از مقاله ی منتشر شده در سایت livescience   چند نوع دارو معرفی شده است که پزشکان امیدوار هستند استفاده از این داروها، تا حدی برای مبارزه با ویروس کووید 19، موثر عمل نمایند.

کرونا در امریکا

داروی ضد ویروس EIDD-2801

یکی از این دارو ها، داروی ضد ویروس EIDD-2801 است که تاکنون نتایج امیدوارانه ای داشته است. این دارو یک داروی خوراکی است که در روند تست دارو، تاثیرات نسبتا مفید و رضایت بخشی روی ریه بیماران و سلول های مسیرهوایی ریوی آن ها داشته است و طبق گزارشاتی که تا شش آوریل در ژورنا ل science translational medicine منتشر گردیده است، می توان تاثیرات رضایت بخش این دارو را مشاهده نمود.

این دارو، تاثیر فوق العاده ای در مسدود سازی ورود ویروس جدید کرونا و ویروس کرونای 2002 یا همان سارس دارد و این دارو از اوایل ماه مارس برای درمان بیماری کووید 19 ، به کار برده شد و البته شواهد  بالینی نسبتا ( و نه صد در صد) مثبتی داشته است. این دارو، گسترش ویروس کرونا در کل بدن را متوقف نموده ولی جهش های ژنتیکی را در RNAی ویروسی معرفی می نماید. به این صورت که RNA ویروسی چندین کپی از ویروس کرونا تولید نموده و ممکن است به برخی از جهش های ژنتیکی موجود در سلول های عفونی و التهابی، آسیب برساند.  به نظر می رسد که این دارو در مقابل RNA ویروسی به صورت مفید تر کار کنند و محققان براین باور هستند که این داروی ضدویروسی ، به صورت چند منظوره در مقابله با ویروس کرونا، مفید و موثر خواهد بود. البته هنوز هم می گوییم که شواهد صد در صد و تضمینی در خصوص هیچ دارویی از جمله این دارو، وجود ندارد.

نحوه مصرف داروهای ضد ویروسی

شایان ذکر است که نیاز است برخی از داروها به صورت داخل وریدی تزریق گردند ولی تعدادی از داروها به صورت خوراکی، نظیر قرص نیز در دسترس هستند. EIDD-2801 نیز یک داروی خوراکی است که پزشکان می توانند در صورت تشخیص بیماری کووید 19، برای بیماران خود تجویز نمایند و نیازی به مراقبت های بیمارستانی برای مصرف این دارو نیست و بیماران می توانند تحت مراقبت های خانگی نیز این دارو را مصرف کنند و به بهبودی نسبی دست یابند.

طبق گفته ی آقای تیموتی شیاهان، در دپارتمان اپیدمیولوژی دانشگاه شمال کارولینا، این دارو پتانسیل این را خواهد داشت که در آینده به صورت امن و کاملا موثر برای روند بهبود و درمان بیماری کووید 19 به کار رود و مربوط به گروه خاصی از افراد نبوده و تقریبا تمامی بیماران می توانند از این دارو استفاده کنند.

مهمترین راه پیشگیری از کرونا

تحقیقات بسیاری در اقصی نقاط جهان در خصوص داروهای ضد کرونا انجام گردیده ولی هنوز هیچ دارویی مجوز وزارت غذا و داروی امریکا یا FDA را دریافت ننموده است تا پزشکان بتوانند این دارو را با جرات هرچه تمام تر برای بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا، تجویز نمایند. شاید در چند ماه آینده، سازمان غذا و داروی امریکا، مجوز لازم را برای داروهای کشف شده بدهد وشرایط کنونی در کل دنیا، به اوضاع عادی باز گردد.

یکی دیگر از داروهای مورد استفاده برای درمان ویروس کووید 19، یک داروی ژاپنی است که پیش از این برای درمان انفولانزاهای فصلی به کار گرفته می شد. این دارو که با نام تجاری فاویپیراویر شناخته می شود، در ژاپن برای درمان آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفت ولی امروزه و با شیوع هرچه گسترده تر ویروس کرونا، متخصصان امر داروسازی در ژاپن از این دارو برای درمان این بیماری نیز کمک گرفتند و می توان گفت تاثیر این دارو در میان افرادی که دچار حمله متوسط تا نسبتا شدید ویروس کرونا قرار داشتند، چشم گیر بوده است.

داروی ژاپنی فاویپیراویر

گزارشات حاکی از آن است که داروی ژاپنی فاویپیراویر روی 340 فرد در ووهان چین، تست شده و تاثیرات فوق العاده ای در روند درمانی بیماران داشته است. (طبق گفته پزشکان و داروسازان چینی)

این دارو، به گونه ای کار می کند که مانع تاثیر ویروس روی بافت های ریوی شده و به نوعی جلوی تکثیراین ویروس را می گیرد و اجازه پیشروی ویروس به شریان های ریوی را نمی دهد.

محققان، تاثیر داروی فاویپیراویر را با گرفتن تصاویر اشعه x از بیماران مبتلا قبل و بعد از مصرف دارو، مشاهده نمودند و شاهد تاثیرات شگرف آن بر روی ویروس و جلوگیری از تکثیر ویروس روی بافت های ریه بودد.

طبق مطالعاتی که در اوایل ماه آوریل انجام شد، مقایسه ای بین روند عملکرد درمانی داروی فاویپیراویر و داروی ضد آنفولانزای دیگر به نام اومیفنوویر، نشان داد که هر دو این دارو ها با یک سرعت یکسان در پیشگیری از گسترش ویروس کووید 19 عمل می کنند و هیچ یک بردیگری ارجحیت ندارد. ولی به نظر می رسد که فاویپیراویر در کاهش التهاب ، تب و تسکین سرفه موثرتر از دیگر داروهای مربوط به درمان آنفولانزا عمل نماید.

یکی دیگر از دسته های دارویی برای درمان ویروس کرونا داروی کروکوئین و داروی هیدروکسی کلروکوئین است . این داروها سالیان پیش ، برای درمان بیماری هایی نظیر مالاریا، لوپوس و روماتیسم مفصلی، مجوز خود را از سامان غذا و دارو گرفت ولی تحقیقات اولیه در مورد انسان و سلول های پریمای انسانی نشان می دهند که این دارو می تواند برای درمان ویروس کووید 19 نیز موثر باشد.

شیوع ویروس کرونای سارس

طبق مطالعات انجام شده در سال 2005، در زمان شیوع ویروس کرونای سارس، بسیاری از افراد با استفاده از داروی کلروکین درمان شدند و سلول های عفونی تحت کشت این بیماران نیز با استفاده از این دارو، بازسازی گردیدند. به نوعی می توان گفت که ارتباط تنگاتنگی بین ویروس کرونای سارس و ویروس کرونای جدید وجود دارد و داروهای تاثیر گذار روی بیماری سارس، شانس بیشتری برای تاثیر روی ویروس کووید 19 را نیز خواهند داشت.

پزشکان چین، کره جنوبی، فرانسه و امریکا معتقد هستند که بسیاری از بیماران مبتلا به ویروس کووید 19، بهبودی خود را به دست می آورند و سازمان غذا و داروی امریکا نیز معتقد است در صورتی که مراقبت های بالینی به خوبی انجام گیرد و از همین داروهای موجود ، به درستی استفاده شود، سلامتی افراد مبتلا به خطر نخواهد افتاد.

البته مجله ها و ژورنال های معتبری نظیر CDC همچنان اذعان دارند که هیچ دارویی به اندازه کافی برای درمان ویروس کووید 19ارزیابی نگردیده است و صلاحیت تجویز صد در صدی هیچ دارویی برای پزشکان، محرز نیست. بنابراین مطالعه در خصوص کشف دارو و واکسن موثر ویروس کرونا، ضرورت دارد و پزشکان و داروسازان و ویروس شناسان می بایست مطالعات خود را در این زمینه گسترش دهند و دارویی را کشف نمایند که هیچ گونه تاثیر جانبی نظیر نارسایی کبد و کلیه، ایجاد بیماری های مزمن و مواردی از این دست را برای بیماران مبتلا، به همراه نداشته باشد.

شرکت دارو سازی گیلید نیز در زمینه تولید داروی ویروس کووید 19، دست به کار شده و داروی جدیدی را ساخته است که البته این دارو در مقابل ویروسی مثل ابولا، موثر نیست ولی مطالعات آزمایشگاهی حاکی از آن هستند که این دارو، رشد ویروس های مشابه را مهار نموده و مانع گسترش التهاب های حاد ریوی ( مثل بیماری سارس ) و یا سندروم ریوی شرق میانه ( مرس) می شوند.

سازمان غذا و دارو، هنوز مجوزی برای استفاده از داروی ساخته شده شرکت گیلید نداده ولی گیلید مجاز است که داروی خود را به منظور استفاده دلسوزانه، به تعدادی از کشورها صادر نماید. استفاده دلسوزانه بدین معناست که بیماران، با مسئولیت خودشان از این دارو استفاده نمایند و هیچ مسئولیتی در خصوص اثرات جانبی این دارو، برعهده شرکت گیلید نخواهد بود.

آقای جرج تامپسون، رئیس سازمان جهانی بهداشت معتقد است که متخصصان بیماران عفونی می بایست در روند تشخیص زودهنگام ویروس کووید 19پیش قدم باشند و با تجویز داروهای مناسب، مانع پیشروی این ویروس در بافت های ریه و سیستم تنفسی افراد گردند. به نوعی می توان گفت که نظر سازمان جهانی این است که هر گونه دارو، در حدود 36 ساعت پس از تشخیص ویروس در بدن بیمار ( و نه بیشتر) ، حداکثر تاثیر خود را خواهد داشت.

یکی دیگر از داروهای موثر برای بهبود ویروس کرونا، ترکیبی از داروهای موثر برای ویروس HIV است. این داروی ضد ویروسی دترکیبی از داروهای لوپیناویر و ریتوناویر است که در مهار ویروس HIV نقش موثری دارد.  به هرحال، طبق داده های منتشر شده در 18 مارس در چین، ژورنال های انگلیسی دارو سازی، هنوز قادر به تشخیص مزایای این دارو روی بیماران مبتلا به کووید 19 نشده اند ولی با توجه به این که ویروس HIV به نوعی در تضعیف عملکرد سیستم دفاعی بدن نقش دارند، به نظر می رسد که تجویز این دارو برای تقویت سیستم ایمنی بدن انسان، به خوبی عمل نموده و باعث می شود که مانع گسترش ویروس کرونا به بافت های ریوی گردد ولی مطالعات در خصوص این دارو همچنان ادامه دارد.

داروهای مقاومت سیستم ایمنی

در خصوص تعدادی از بیماران، پزشکان تصمیم می گیرند که بیشتر از داروهای مقاومت سیستم ایمنی استفاده کنند و چندان تاکیدی روی استفاده از داروهای ضد ویروسی ندارند. چون ویروس به خودی خود، آسیب جدی به کل بدن نمی رساند بلکه باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و عدم مقابله گلبول های سفید در مقابل ویروس ها می شوند.

بسیاری از پزشکان ترجیح می دهند که از داروهای فشار خون برای کنترل اثر بخشی ویروس کووید 19 در بیماران استفاده نمایند. عمومی ترین دارویی که برای کنترل فشار خون توصیه می شود، داروی لوزارتان است که تا کنون تاثیرات جالب توجهی روی کنترل عملکرد ویروس دارد. دانشگاه مونسوتا، دو آزمایش بالینی را با استفاده از داروهای نه چندان گران قیمت و همیشه در دسترس انجام داد و به نتایج موثری نیز دست پیدا کرد. یکی از این داروها که در چنین ارزیابی هایی به صورت موفق عمل کردند، داروی لوزارتان است که روی بیماران بستری شده در بیمارستان ها آزمایش گردیده و مانع از تاثیر ویروس کرونا روی ارگان های مختلف بدن انسان می شد.

داروی کنترل فشار خون یا همان داروی لوزارتان به گونه ای عمل می کند که گیرنده های ویروس را مسدود کرده و وارد سلول شده و عوامل افزایش دهنده فشار خون را نیز کنترل می نماید. این دارو برای درمان سارس و کووید 2 نیز موثر بوده و فرض براین است که روی سلول های عفونی ناشی از ویروس کووید 19 نیز تاثیر قابل توجهی داشته باشد.

به هر ترتیب در نظر داشته باشید که ویروس کووید 19، ویروسی است که روی سیستم تنفسی افراد تاثیر گذاشته و تا کنون تقریبا در کل دنیا نیز شیوع یافته است. و از آنجا که شروع این ویروس از اواخر دسامبر سال 2019 بوده است، آزمایشگاه ها هنوز فرصت کافی برای تولید دارو نداشته اند ولی همچنان در تلاش هستند تا به قول خودشان، با سرعت نور، کار کنند و داروهای معتبر و آزموده شده را در اختیار بیمارستان ها قرار دهند تا معالجه بیماران مبتلا هرچه سریع تر انجام گیرد.

ولی هنوز ( تاکید می شود هنوز و در این لحظه) هیچ معالجه بالینی قطعی برای ویروس کرونا گزارش نشده و روش های درمانی ، تنها ترکیبی از درمان بیماری های ویروسی دیگر نظیر آنفولانزاهای فصلی، سرماخوردگی ، بیماری های سیستم تنفسی، و سایر بیماری های با منشا ویروس است که  برای کنترل و پیشگیری و حتی درمان بیماری کووید 19 نیز به کار گرفته می شود. ای نروش های درمانی، ضرورتا برای افرادی توصیه می شود که علایم ویروس کرونا را داشته باشند. این علایم عبارتند از تب، سرفه و تنگی نفس.

در موارد نه چندان حاد، به نظر می رسد که استراحت و مراقبت های بالینی در منزل و مصرف مقادیر فراوانی مایعات، باعث کاهش تب می شود و کاهش تب به تدریج موجب بهبود روند بیماری خواهد گردید.

در بیمارستان ها، پزشکان و پرستاران گاهی اوقات برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کووید 19، از داروهای ضد ویروسی نظیر اوسلتامیویر یا تامیفلو استفاده می کنند که به نظر می رسد در کاهش باز تولید ویروس، نقش بسزا و منحصر به فردی داشته است .

محققان ویروس شناسی دانشگاه میشیگان به صورت گسترده روی تولید داروهای ضد ویروسی برای درمان ویروس کووید 19 کار می کنند و به نظر می رسد که دارویی نظیر تامیفلو با هدف قرار دادن آنزیم های ویروسی ( مشابه ویروس آنفولانزا) ، تاثیرات بسیاری در عدم گسترش ویروس در سایر ارگان های بدن دارند ولی به نظر این محققان، تاثیرات چنین داروهایی برای درمان آنفولانزا اثبات شده و نه برای ویروس کرونا.

موسسه ملی بهداشت، شروع به آزمایشات بالینی در خصوص داروی ضد ویروس رمدسیویر نموده است تا در صورت انجام موفقیت آمیز این آزمایشات، این دارو برای درمان کووید 19 نیز به کار رود.

پزشکان، مجموعه ای از داروهای ضد ویروس که پیش از این برای درمان بیماری های ویروسی نظیر ابولا و HIV نیز به کار می رفت را نیز برای درمان ویروس کرونا در نظر گرفته اند.

به هرحال، شما به عنوان فردی که علاقمند به کسب اطلاعات جدید در خصوص نوآوری های دارویی برای درمان ویروس کرونا هستید می بایست به منابع مستند مراجعه نموده و از هر گونه شایعه و حاشیه بپردازید. زیرا دامن زدن به حواشی و شایعات علاوه براین که آرامش روانی خودتان و خانواده و اطرافیانتان را به هم می ریزد زمینه را برای گسترش حاشیه و شایعه پراکنی افراد شایعه ساز، فراهم نموده و هر روز بر تعداد شایعه پراکنی های موجود در سطح جامعه ما افزوده خواهد گردید.

در بسیاری از زمینه ها و به خصوص موضوع روز دنیا، یعنی ویروس کرونا ( چه مرحله پیدایش ویروس، چه مرحله پیشگیری و چه مرحله درمان و چه مراقبت های پس از درمان و کلیه مباحث مربوط به ویروس کرونا) ، مطالعه مقالات زبان اصلی حرف اول را می زند و در صورتی که شما دانش کافی برای مطالعه این مقالات و ژورنال های منتشر شده ندارید، می بایست از دانش و حرفه تخصصی مترجمان بهره بگیرید و با استناد بر دانش حرفه ای مترجمان زبده و کاربلد در زمینه ویروس شناسی و پزشکی، اطلاعات خود را مبنی بر چگونگی پیشرفت فرایند کاری تولید دارو و واکسن ویروس کرونا در سراسر جهان، به روز رسانی نمایید.

سازمان بهداشت جهانی هر روز خبرهای معتبری را منتشر می نمایند و می توانید از مترجمانی که سراغ دارید و یا از موسسات ترجمه آنلاین بخواهید که خبرهای سازمان جهانی بهداشت را برایتان ترجمه نماید تا با آرامش هرچه تمام تر خبرهای به روز دنیا را دنبال نموده و از گسترش و باور شایعه و حاشیه در سراسر ایران بپرهیزید. آگاهی ، به مراتب تاثیر بیشتری بر آرامش روان خواهد داشت تا بی خبری و غفلت. قطعا با مراجعه به مطالب به روز رسانی شده از سمت سازمان های معتبر جهانی، هم به آگاهی شما افزوده خواهد شد وهم به بهداشت روانی شما.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *