post

در صورتی که علایم مربوط به ویروس کرونا یا کووید 19 در شما افزایش یافت حتما با پزشک خانواده خود تماس بگیرید و به منظور جلوگیری از ابتلای سایر اعضای خانواده و یا همکاران، در منزل و در اتاقی مجزا، قرنطینه شوید. طبق نظرات سازمان جهانی بهداشت، مهم ترین راه پیشگیری از بیماری کووید 19 ، قرنطینه خانگی است ولی در صورتی که به هر دلیل، مجبور بودید که سر کار حاضر شوید و با افرادی که دچار علایمی مثل سرفه خشک و یا گلودرد هستند، تماسی کمتر از دو متر داشتید نیز حتما با پزشک خود تماس بگیرید تا از وجود یا عدم وجود ویروس کرونا در بدن خود اطمینان حاصل نمایید.

عوامل موثر روی تست کرونا

عواملی که روی تست ویروس کرونا اثر می گذارند بسیار وابسته به محیط زندگی افراد است و برای همگان به صورت مشترک نمی باشند ولی به هر ترتیب ، در شرایطی که هر گونه علایمی از ناخوشی یا بیماری را در خود احساس کردید، کمتر از دو متر با هیچ کس در ارتباط نباشید و به نوعی فاصله گذاری اجتماعی یا social distances  را رعایت نمایید و حداقل به مدت 14 روز از منزل خارج نشوید. 

در صورت امکان برای پیشگیری از بیماری کووید 19 تست بدهید و اقدامات لازم را انجام دهید.

در شرایطی که دچار بیماری های زمینه ای قلبی عروقی و یا ریوی هستید، پزشک می بایست با حساسیت بیشتری به معاینه شما بپردازد و داروهایی تجویز نماید که اثرات جانبی خاصی بر بیماری های زمینه ای نداشته باشد.

نحوه تست کرونا

برای تست بیماری کووید 19 ، می توانید به مراکز مراقبت های بهداشتی مراجعه کنید. در این مراکز، نمونه ای از بینی شما گرفته شده و این نمونه برای تست به آزمایشگاه فرستاده خواهد شد.

نوع دیگری از روش های تست ویروس کرونا، نمونه برداری از بزاق یا خلط سرفه های شما است که می تواند تعیین کننده وجود یا عدم وجود ویروس در مجاری ریوی شما باشد.

روش درمان کووید 19

هنوز روش درمانی خاصی برای درمان ویروس کرونا کشف نشده است. به عبارتی، هیچ مراقبت های ضد ویروسی وجود ندارد که درمان صد در صد این بیماری را تضمین نماید.

روش های درمانی ارائه شده به نوعی روی کاهش علایم بالینی بیمار متمرکز هستند و شامل موارد زیر می شوند:

  • مسکن ها ( نظیر ایبوبروفن و یا استامینوفن)
  • شربت ضد سرفه ( نظیر دکسترومتورفان)
  • استراحت
  • نوشیدن مقادیر زیادی مایعات

در صورتی که علایم بیماری در شما هنوز شدت نگرفته است، اصولا پزشک به شما توصیه می کند که در منزل به استراحت بپردازید تا به بهبودی نسبی دست یابید. در این شرایط، پزشک به شما دستورالعمل هایی می دهد که با تکیه براین دستورالعمل ها قادر خواهید بود علایم بالینی بیماری خود را چک کنید و از انتقال این بیماری به دیگر افراد پرهیز نمایید. شما می بایست تا حد امکان خود را از دیگر اعضای خانواده و حتی حیوانات خانگی خود دور نگه دارید و در صورت امکان از حمام و دستشویی مجزا استفاده نمایید. حتما به توصیه های پزشکتان عمل نموده و در هر مدت زمانی که پزشک تعیین کرده است در منزل بمانید و فقط به منظور مراقبت های پزشکی و بهداشتی، به مراکز درمان و بیمارستان ها مراجعه نمایید.  لازم است که پزشک نیز پیگیر روند بهبودی شما باشد.

ازآنجایی که امروزه ویروس کرونا تبدیل به مبحثی جهانی و یا پاندمی شده است، شما ممکن است نگران بیمار شدن خودتان و یا یکی از عزیزانتان باشید. این احساس نگرانی بسیار طبیعی است و همین احساس باعث می شود تا شما بیشتر مراقب خودتان و عزیزانتان باشید.

در طی زمانی که بحران  کرونا در جهان فرایگر شده است، از خودتان مراقبت کنید و به گونه ای سعی نمایید تا احساس و فشارهای ناشی از استرس را در خود مدیریت نمایید.

رعایت نکات زیر می تواند به شما کمک کند تا زندگی خودرا درطی این بحران بهتر مدیریت نمایید.

  • صرف وعده های غذایی سالم و دوری از فست فودها و غذاهای سرخ شده
  • داشتن خواب کافی
  • تا جایی که در توانتان است می بایست فعالیت های فیزیکی و ورزشی داشته باشید. زمانی که در منزل قرنطینه هستید، می توانید با تماشای ویدیوهای ورزش های هوازی و یوگا، این ورزش ها را تمرین کنید. در صورتی که احساس ناخوشی و بیماری نمی کنید می توانید در نزدیکی محل زندگی خود، اندکی قدم بزنید.
  • تمرین های ریلکسیشن ، مثل نفس عمیق، کشش و مدیتیشن را تمرین کنید.
  • زیاد پیگیر اخبار نباشید و به گونه ای خود را در چالش محدود سازی حضور در شبکه های اجتماعی قرار دهید. چرا که پیگیری بیش از حد اخبار، به استرس شما می افزاید.
  • با استفاده از تماس های تصویری یا تلفن، جویای حال خانواده و دوستان خود شوید.
  • کارهای لذت بخش و منحصر به فرد خودتان را انجام دهید. مثلا کتاب بخوانید و یا فیلم های جذاب تماشا کنید. آشپزی ، رقص و … به شما در این ایام بسیار کمک می کند.

در صورتی که به هردلیل مبتلا به بیماری کووید 19 شدید ، رعایت نکات زیر را جدی بگیرید.

  • به حد کافی استراحت کنید.
  • مایعات زیاد بنوشید.
  • به محض آنکه علایم بالینی بیماری در شما شدت گرفت، پزشک خود را مطلع نمایید.

در صورتی که مبتلا به ویروس کرونا هستید و یا این که به دلایلی مجبورید که از یک فرد مبتلا مراقبت نمایید، زمینه برای افزایش حالت عصبی و استرس فراهم می شود و این استرس در زندگی روزمره شما تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین می بایست به بهترین نحو شیوه های مدیریت احساس و ذهن را بیاموزید و حتی در صورت نیاز، داروی آرامبخش مصرف نمایید.

زمانی که یک پاندمی شدت می گیرد، شاید برای فرد مبتلا به ویروس آسان نباشد که به پزشک مراجعه نماید. بنابراین پزشکان می بایست به گونه ای آموزش ببینند که بتوانند از راه دور و به صورت تماس تصویری یا تلفنی و با استفاده از سامانه های ارتباطی، به تمامی افراد جامعه خدمت رسانی کنند.

پس در صورتی که هر علامتی از بیماری را در خود مشاهده کردید با کلینیک درمانی یا پزشک خود تماس بگیرید و در صورت صلاحدید پزشک، با رعایت کلیه نکات بهداشتی و استفاده از ماسک و دستکش به مطب یا کلینیک مراجعه نمایید.

پزشک، از شما در مورد زمان آغاز علایم بالینی بیماری، مسافرت های اخیر، تماس های نزدیک با افراد دیگر و شدت علایم بالینی، سوال خواهد کرد و بسته به این شرایط، دارو تجویز خواهد نمود.

در انتها باز هم تاکید داریم که پیشگیری از بیماری کووید 19 مهمتر از درمان در حال حاضر میباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *