post

 راه حل مقابله با حجم عظیمی از اطلاعات

رویارویی هرچه بیشتر با حجم عظیمی از اطلاعات ، همواره باعث شگفتی انسان امروز شده است. مضاف بر این که بسیاری از اطلاعات موجود، امروزه در دهکده جهانی اینترنت قابل دستیابی هستند و اکثرا به زبان انگلیسی!

بنابراین هر فرد تحصیل کرده و اهل علمی می بایست در تلاش باشد تا برای این که فعالیت های علمی خود را به روز نگه دارد، به بهترین نحو زبان انگلیسی را بیاموزد و حداقل این که بتواند در سطح خودش و برای زندگی شخصی خودش ، این دانش را داشته باشد. همان طور که می دانیم ، زبان انگلیسی زبان بین المللی است و هر متخصص و اهل فن می بایست در حد نیاز خود این زبان را بداند. بنابراین داشتن روشی نوین برای یادگیری زبان انگلیسی ، برای همگان امری بسیار ضروری است.

ابزارهای آموزش زبان انگلیسی

از جمله ابزارهای آموزش زبان انگلیسی ، می توان به انواع کتاب ها، فایل های صوتی، فیلم های ویدیویی، کلاس های آموزشی عمومی، خصوصی، کانون های زبان واقع در شهرهای ایران، انواع نرم افزارها و همین طور سایت های متفاوت و رنگارنگ در دنیای اینترنت، اشاره نمود. البته امروزه، نقش شبکه های مجازی را نیز نمی بایست در یادگیری زبان انگلیسی نادیده گرفت.

همه ما از ششمین یا هفتمین سال تحصیل خود در مدارس، شروع به آموزش دیدن زبان انگلیسی می کنیم و در مدارس به صورت کاملا رسمی، آموزش زبان انگلیسی می بینیم. ولی هیچ کسی نمی تواند ادعا کند که به دانش زبان انگلیسی حاصل از آموزش مدارس، تکیه کرده و اکنون پس از گذراندن دوازده سال تحصیل و گرفتن مدرک دیپلم، دیگر هیچ اشکالی در زمینه زبان انگلیسی ندارد.

پر واضح است که این امر، اصلا اشکالی را متمرکز روی دانش آموزان ایرانی بیان نمی کند. مشکل اصلی فرایندهای آموزش زبان در ایران است که ابتدا با الفبا شروع شده و پس از آن با چند احوال پرسی ساده ، مکالمه را آموزش می دهد ولی بیشتر از هفتاد درصد تمرکز کتاب های مدرسه ، از کلاس های هفتم تا دوازدهم، روی صرف و نحو و رعایت نکات گرامری است.

فن کل به جزء

در آموزش زبان انگلیسی، فنی وجود دارد به نام فن کل به جزء، که خوشبختانه امروزه در آموزش الفبای زبان فارسی در کلاس اول دبستان، توسط نظام آموزشی کشور در حال اجرا می باشد و همگان شاهد پیشرفت دانش آموزان امروزی در زمینه خواندن و نوشتن، نسبت به دانش آموزان قدیم هستیم.

در زبان انگلیسی نیز می بایست از چنین روشی استفاده شود و به عبارتی از کل شروع به تدریس شده و پس از آن به جزء و به الفبا و واژگان و … برسد.

مثال

کودکی که از سنین زیر یک سال، اندک اندک شروع به ادای هجاها و آواهای متفاوت می کند، هیچ آموزشی ندیده و صرفا شاهد صحبت پدر و مادر و اطرافیان خود و بعضا رادیو و تلویزیون ، بوده است و بنابراین واژگانی را به زبان می آورد و پس از آن بدون این که کسی آموزش صرف و نحو و رعایت فعل و فاعل و ضمیر و متمم را به وی بدهد، پس از دو سالگی با وضوح هرچه بیشتر شروع به صحبت می کند. علت این امر همان آموزش کل به جز است که می بایست در دوره های زبان آموزی نظام آموزشی ما نیز لحاظ گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *