post

پژوهشگران چینی در تلاش هستند که از ابر رایانه ها و هوش مصنوعی برای شناسایی هرچه سریع و موثرتر ویروس کرونا در افراد مستعد، بهره گیرند و این روش ها را در سی تی اسکن های قفسه سینه، پیاده سازی نمایند.

ابررایانه های مجهز به هوش مصنوعی ، قادر هستند که صدها تصویر را در هر میکرو ثانیه، تجزیه و تحلیل نمایند و بنابراین قادر خواهند بود که بیماران مبتلا به ویروس کرونا را زودتر شناسایی کرده و توصیه های لازم را به پزشکان ارائه نمایند.

ابر رایانه های مجهز به هوش مصنوعی و تست ویروس کووید 19

محققان چینی، قادر هستند که به ابر رایانه های مجهز به هوش مصنوعی، دسترسی کامل داشته باشند و بنابراین تشخیص زودهنگام ویروس در ریه افراد، برای این محققان امری میسر بوده و به ارتقاء روش های درمانی کمک شایان توجهی می نماید. ابر رایانه مورد استفاده محققان چینی، با نام Tiannhe-1 شناخته می شود که در این ابر رایانه تنها ده ثانیه زمان برای تشخیص دقیق ویروس، نیاز است و به کار گیری این ابر رایانه باعث می شود که از هوش مصنوعی ، به جای کیت های تست ویروس کووید 19 استفادده گردد . از آنجایی که دسترسی به کیت های تست ویروس، در بسیاری از نقاط جهان محدود است، این ابر رایانه می تواند کمک شایان توجهی به تشخیص زودهنگام بیماری نماید.

نکته قابل توجه این که ، این ابر رایانه تا حدی مجهز به هوش مصنوعی است و به گونه ای آموزش دیده است که قادر است کلیه بیماری های ویروسی مشابه نظیر پنومونی ناشی از ذات الریه، سارس ، مرس و کلیه بیماری های ویروسی ریوی را از ویروس کووید 19 تشخیص دهد.

این سیستم ابر رایانه ای ، با دقت 80 درصد به صورت قوی به کار خود ادامه می دهد و محققان در تلاش هستند تا این دقت را روز به روز افزایش دهند و به گونه ای هوش مصنوعی را در شبکه های ابر رایانه ای آموزش دهند که این شبکه ها قادر به پردازش هرچه سریع تر و هرچه دقیق تر اسکن های ریوی باشند.

سیستم های هوش مصنوعی مبتنی بر ابررایانه های تشخیص ویروس کووید 19، به گونه ای کار می کنند که با الگوریتم های ریاضیاتی، تصاویر اسکن ریه را پردازش نموده و بر حسب احتمال ابتلای افراد به ویروس کرونا نمره ای از 0 تا 10 به بیمار اختصاص می دهند و طراحی این سیستم به گونه ای است که نمره پایین تر بیانگر احتمال ابتلای بیشتر بیمار به ویروس کرونا است.

از سوی دیگر، تعدادی از محققان علوم کامپیوتر، سعی دارند که از هوش مصنوعی به گونه ای استفاده کنند که متوجه شوند کدام یک از بیماران مبتلا به ویروس کرونا نیاز به دستگاه تهویه ریوی دارند.

هوش مصنوعی و تست ویروس کووید 19

به این معنا که تشخیص زودهنگام بیماری ، با استفاده از اسکن ریوی و الگوریتم های هوش مصنوعی ، انجام گرفته و در صورت ابتلای فرد به ویروس ، گام بعدی یعنی درمان مطرح می شود و باز هم هوش مصنوعی به کمک پزشکان و کادر درمان آمده و دانشمندان علوم کامپیوتر، با بهره گیری از هوش مصنوعی، تشخیص می دهند که برای درمان چه تعداد از بیماران نیاز است که از دستگاه تهویه ریه استفاده شود.

پژوهشگران علوم کامپیوتر دانشگاه کپنهاگ ، از هوش مصنوعی برای این امر استفاده می کنند و تشخیص می دهند که کدام یک از بیماران نیاز به دستگاه تهویه ریوی دارند و می بایست در واحد مراقبت های متمرکز (intensive care unit یا icu) بستری شوند تا روند درمان آن ها تسریع گشته و هرچه سریع تر سلامتی خود را به دست آورند.

این سیستم های هوش مصنوعی به پزشکان کمک می کند تا علایم شدید بیماری را از علایم خفیف؛ تشخیص دهند و قدرت تصمیم گیری بهتری داشته باشند.

پیشنهاد برای بیمارستانها

پیشنهاد می شود که بیمارستان ها از محققان علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی، بیش از پیش بهره گیرند زیرا استفاده از نگرش های هوش مصنوعی ، مزایای مادی و معنوی بسیار زیادی خواهد داشت. معنوی از این جهت که به بهبودی و سلامت هرچه سریع تر جامعه و کاهش زنجیره انتقال ویروس کمک شایان توجهی خواهد نمود و مادی از این نظر که تنها دستگاه های کمک تنفسی و بستری در بخش icu بیمارستانی، به بیمارانی اختصاص می یابد که واقعا نیاز به مراقبت های ویژه داشته باشند و بیمارانی که علایم ویروس به صورت خفیف در آن ها ظهور یافته، سریعا ترخیص شده و با مراقبت های سرپایی به بهبودی هرچه سریع تر دست یابند و بودجه های بیمارستانی هدر نرود.

استراتژی های سیاسی می بایست به گونه ای سازمان دهی شود که برنامه های استفاده از منابع هوش مصنوعی به بهترین نحو در روند درمانی کلیه بیماری ها و بالاخص ویروس کرونا ، لحاظ گردیده و زمینه شکست این بیماری را از شعار به مرحله عمل درآوریم.

عوامل موثر بر پیشروی بیماری کرونا

طبق گفته آقای اسپن سولم، پزشک دانمارکی و عضو انجمن بیمارستانی فردریکسبرگ، برخی از عوامل نظیر کهولت سن، سیگار کشیدن، مشکلات تنفسی و ریوی و قلبی، و بیماری هایی نظیر آسم، قطعا به پیشروی ویروس کرونا کمک زیادی می کند و پر واضح است که مراقبت از افراد مسن یا افرادی که دچار بیماری های زمینه ای قلبی و عروقی و ریوی هستند، نیازی به هوش مصنوعی و برنامه های پردازش تصویری و … ندارد و می بایست مراقبت هرچه بهتر و موثر تر از این بیماری ها انجام گیرد تا هرچه سریع تر بتوانند بر این ویروس غلبه کنند.

روش های گفته شده بر مبنای هوش مصنوعی بیشتر برای افراد جوان و بدون بیماری زمینه ای به کار برده می شود که وجود ویروس کرونا در ریه این افراد، هرچه سریع تر تشخیص داده شود و به بهترین نحو روند درمانی انجام گرفته تا از طریق افراد کم سن و سال و بدون بیماری زمینه ای، ویروس کرونا به افراد پر ریسک و در معرض خطر جامعه نظیر کهنسالان و بیماران ریوی و قلبی و عروقی ، انتقال داده نشده و به نوعی زنجیره انتقال قطع گردد.

حرف آخر

البته با کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، تا حد بسیار زیادی از استرس های ناشی از این بیماری و استراتژی های تشخیصی ، کاسته خواهد شد و بیشترین تمرکز روی درمان خواهد بود و به نوعی می توان خاطر نشان کرد که روش های گفته شده، تا زمانی بیشتر فکر محققان را مشغول به خود خواهد نمود که دارو و واکسن قطعی این ویروس کشف نشده است.

این مقاله با عنوان تست ویروس کووید 19 از مقالات معتر دنیا تهیه و و توسط پارس 68 ترجمه گردیده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *