برنامه ریزی برای مدیریت زمان در نوشتن مقاله
برنامه ریزی برای مدیریت زمان در نوشتن مقاله، از مهمترین مسائل مربوط به پروسه مقاله نویسی است. شما به عنوان نویسنده (و یا عضوی از گروه نویسندگان)، برای نوشتن یک مقاله، در هر زمینه ای (به خصوص علمی و پژوهشی)، با محدودیت های زمانی مواجه هستید، و باید این زمان را به درستی و متناسب با واقعیت ها، مدیریت کرد. مثلا اکثر دانشگاهیان برای ارتقای سطح علمی خود و قوی تر کردن رزومه، نیاز به چاپ مقالات در ژورنالهای و کنفرانس های بین المللی معتبر دارند. این زمانهای مهم ، معمولا توسط نشریات و ژورنالها و کنفرانسها، اعلام عمومی میشود.
گاهی یک جمله و یا یک تیتر برای مقاله، ساعتها نیاز به فکر کردن دارد. لذا در این مقاله، چند نکته کوتاه، در این باره ذکر میکنیم.
اولین نکته انتخاب موضوع است. شاید یک روز باید برای آن وقت گذاشت. پس از آن، انتخاب یک زیر موضوع، از موضوع اصلی است. با استفاده از “گوگل اسکولار” و توجه به مباحث مهم روز و تعداد ارجاعات به مقالات مرجع، می توان این زیر موضوع را، انتخاب کرد. شاید یک روز هم باید در این باره وقت بگذارید. پس از آن باید در منابع و کتابها در مورد این زیر موضوع، تحقیق کرد. پایان نامهها، منابع بسیار خوبی هستند. چون هم خلاصه و کامل هستند و نیازی به ترجمه ندارند و هم ایده های جدیدی می توان در آنها یافت.
بیشتر بخوانید :چگونه یک مقاله انگلیسی بنویسیم
اصلا مقاله آکادمیک یعنی چی؟
یادداشت برداری
حال نوبت تحقیق ابتدایی و مطالعه است. شاید 5 تا 7 روز نیاز باشد. در این مرحله یادداشت برداری را نیابد فراموش کرد. با استفاده از این تحقیق اولیه و پیداکردن نقاط خلا در پژوهش های قبلی، قادر خواهید بود چکیده ابتدایی مقاله را بنویسید. قبلا در مورد نوشتن چکیده، مقاله ای را به تفصیل ارائه داده ایم. با استفاده از منابع دیگر می توانید پیش نویس ابتدایی مقاله را هم، اغاز کنید. سعی کنید مراجعی که استفاده میکنید، کاملا از لحاظ موضوعی و محتوایی منسجم باشند. می توانید از منابع داخلی هم استفاده کنید. طرح پیشنهادی خود و کارهای آزمایشگاهی و یا تحلیل و بررسی آن، شاید 4 تا 6 روز زمان بخواهد. پس از این مراحل، توانایی تنظیم قسمت مراجع و منابع را خواهید داشت. می توانید تمام قسمتهای مقاله را نوشته و ویرایش کنید. برای این مراحل هم 3 الی 4 روز را لازم دارید. در انتها کلیدواژه ها را تعیین کنید. کلیدواژه ها را، باید براساس تعداد جستجوها و کلیدواژه های دیگر مراجع، انتخاب کنید. در کل، می توان گقت برای ارسال یک مقاله 3 الی 4 هفته ای باید زمان گذاشت.
پس از این مراحل، 2 تا 4 روز را برای اتفاقات احتمالی پیش بینی کنید. منظور از اتفاقات احتمالی ، هر اتفاقی ممکن است باشد. مثلا ممکن استژورنال و یا کنفرانس، قالب مقاله را تغییر بدهد. عنوان کند که مقاله حتما باید به زبان انگلیسی و یا هر زبان دیگری باشد. تعداد کلمات را محدود کند. مثلا اعلام کند تعداد صفحات باید از 10 صفحه بیشتر نباشد و ازاین قسم اتفاقات. شما باید تا 4 روز قبل از پایان زمان فرستادن مقاله، کل مقاله را آماده کرده باشید تا در صورت بروز هر کدام از این قبیل اتفاقات احتمالی، بدون استرس و با آسودگی ، تغییرات را اعمال کنید و به موقع، مقاله را ارسال کنید.