post

همانطور که در مقالات گذشته بیان شد، یکی از مشکلات اصلی نظام آموزشی زبان انگلیسی حاکم بر ایران این است که بیشتر روی نکات گرامری متمرکز است و از توجه به نکات دیگر باز مانده است ولی این امر به این معنا نیست که در سیستم های پیشرفته آموزش زبان English ، به گرامر هیچ توجهی نشده است.

گرامر نیز در آموزش زبان English جایگاه خاص خود را دارد. همانطور که می دانیم تعداد زیادی کتاب تالیف شده در زمینه گرامر وجود دارد که به دانشجویان کمک می کند زمینه گرامر را در دانش زبان شناسی انگلیسی خود تقویت نمایند.

رعایت نکات گرامری 

رعایت نکات گرامری، در ترجمه نیز بسیار حائز اهمیت است. به طور مثال زمان های متفاوت افعال را در نظر بگیرید در صورتی که دانش گرامری کاملی نداشته باشید قادر نخواهید بود تا به صورت دقیق و ظریف، افعال را در زمان های مناسب خودشان ترجمه نمایید و شاید شالوده کلی کار از دست شما خارج شود. رعایت این نکته در ترجمه تمامی متون و مقالات حائز اهمیت است ولی بیشتر در خصوص رمان و داستان نویسی ، می بایست به صرف و نحو افعال و زمان فعل توجه نماییم تا با دقت بیشتری بتوانیم مفهوم اصلی داستان را به خواننده القا نماییم.

یکی دیگر از نکاتی که برای یادگیری زبان انگلیسی می بایست مد نظر قرار دهید، حفظ واژگان است که مدرسان زبان انگلیسی آن را با عنوان vocabulary  می شناسند.

شاید حفظ کردن واژگان هر زبان خارجی از جمله زبان انگلیسی، برای زبان آموزان امری کسل کننده به شمار آید ولی امروزه، مدرسان خلاق، راهکارهایی را ارائه دادند که حفظ کردن واژگان زبان انگلیسی برای زبان آموزان تبدیل به امری جذاب و لذت بخش شود.

یکی از راهکارهای جذاب برای حفظ کردن واژگان زبان انگلیسی، استفاده از فلش کارت ها است.

فلش کارت راهی خوب برای آموزش زبان English

شما با استفاده از فلش کارت ها می توانید به سریع ترین شیوه ممکن، لغاتی که بیشتر نیاز به تکرار دارند را برای خودتان مرور کنید. در نظر داشته باشید که استفاده از فلش کارت ها، روشی کاملا موثر است که با کم ترین هزینه به شما کمک می کند تا واژگان را فرا بگیرید.

از آن گذشته شما می توانید این فلش کارت ها را همیشه و همه جا در کیف یا در جیب خود داشته باشید. چون فضای بسیار کمی از کیف یا جیب شما را اشغال می کنند می توانید در زمان انتظار اتوبوس یا مترو، در زمان انتظار برای مطب پزشک و یا هر زمان مرده دیگری، واژگان زبان خارجی را در ذهن خود مرور کنید و تلاش نمایید تا به صورت هرچه موثرتر، واژگان را به خاطر بسپارید.

شما می توانید یک دسته از کارت های مقوایی یا کاغذی برای خود تهیه کنید و روی یک سمت آن واژه انگلیسی را بنویسید و یک سمت دیگر آن معنای آن را بنویسید. در زمان مرور این کارت ها می توانید فلش کارت ها را به دو دسته تقسیم کنید. هر کدام از کارت ها را که یاد گرفتید در یک دسته قرار دهید و هر کدام را که یاد نگرفتید در سمت دیگر، تا بتوانید به راحتی لغاتی را که به خاطر نسپرده اید و یا در حفظ کردن آن ها اشکال دارید را مجدد مرور نمایید و انقدر این کار را می توانید ادامه دهید که تمامی واژگان را حفظ کرده باشید و از یادگیری آن ها مطمئن شوید.

داشتن دفتر لغت برای آموزش زبان English

یکی دیگر از راه های ارتقاء یادگیری واژگان این است که یک دفتر لغت مناسب برای خود تهیه نمایید و هر زمان که در حین ترجمه متون یا مطالعه مقالات و کتاب های مختلف ، به واژه یا عبارت جدیدی برخورد نمودید، آن را در این دفتر یادداشت نمایید. البته نوشتن واژه در یک سمت دفتر و نوشتن معنای آن واژه در سمت دیگر دفتر، چندان کمکی به ارتقا فرهنگ لغت ذهنی شما نمی کند. شما می بایست توضیح انگلیسی معنای لغت، مترادف ها، متضادها، تصاویر، جملات مثال گونه، علایم واج شناسی و آوا شناسی یا فونتیک، نوع واژه ( اسم، فعل و …)، نکات گرامری ( اعم از قابل شمارش بودن یا غیر قابل شمارش بودن یا اسم جمع بودن و ….) واژگان هم خانواده و غیره را نیز بهتر است در این دفتر درج نمایید و این نکات را با خودکارهای رنگ های مختلف بنویسید که این امر در ارتقا حافظه تصویری شما نقش بسزایی خواهد داشت و بهتر خواهید توانست تا لغات را به خاطر بسپارید.

در حفظ یا یادگیری واژگان می توانید بسته به خلاقیت خود، کارهای قابل توجهی ارائه دهید و با خلاقیت و ابتکار هرچه بیشتر به خودتان کمک کنید تا بهتر و موثرتر واژگان را یاد بگیرید.

به طور مثال می توانید یک صفحه از دفترچه لغت خود را به موضوع خاصی اختصاص دهید. مثلا صفحه مخصوص حیوانات، صفحه مخصوص میوه ها و … و در این صفحات، متناسب با عناوینشان، واژگان مربوطه و تصاویر مربوط به آن با بنویسید.

روش تصویر سازی ذهنی

یکی دیگر از راهکارهای حفظ و یادگیری واژگان زبان انگلیسی و گسترده کردن دایره واژگان، این است که از روش تصویر سازی ذهنی استفاده نمایید. درروش تصویر سازی ذهنی شما می توانید یک واژه از زبان انگلیسی را مرتبط با واژه ای در زبان فارسی نمایید که فقط تلفظ یا املای مشابه دارند و لزومی به ارتباط معنایی بین واژه فارسی و واژه انگلیسی نیست.

تصویر ذهنی

با استفاده از این تکنیک شما قادر خواهید بود تا به صورت هرچه بهتر و موثرتر، واژگان را به خاطر سپرده و وارد حافظه بلند مدت خود نمایید. البته در نظر داشته باشید که هرچه این تصاویر ذهنی ساخته شده، عجیب و غریب تر و دور از ذهن تر باشند، راحت تر می توانید آن ها را به خاطر آورید.

تکرار و تمرین

البته همواره در حفظ واژگان هر زبانی، تکرار و تمرین حرف اول را می زند. با مطالعه مقالات و کتاب های مختلف، به لغات متنوعی برخورد می کنید و هرچه سعی در مطالعه بیشتر داشته باشید قطعا تعداد واژگان جدیدی که می بینید بیشتر خواهند شد. با تکرار این واژگان در ساعت خاصی ازشبانه روز ، به راحتی می توانید این واژگان را یاد گرفته و وارد حافظه بلند مدت خود نمایید.

تکرار و تمرین

برای به خاطر سپردن و یادگیری واژگان زبان انگلیسی، ساعت خاصی از روز را اختصاص دهید. بسیاری از افراد راحت تر هستند که در ابتدای صبح ، نکات حفظی را مطالعه نمایند و برخی نیز در پایان شب و هنگام خواب. بستگی به شرایط و موقعیت ذهنی و شغلی و بدنی خودتان، برنامه ریزی کرده و بهترین زمان را انتخاب نموده و هر روز در طی آن زمان، تعداد مشخصی از لغات را به خاطر بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *